Ko Rensink_banner
Ko Rensink

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door techniek en bouwen. Deze belangstelling – die spelenderwijs is ontstaan - is, nu nog steeds, één van de belangrijkste drijfveren in mijn dagelijks werk. Dit betreft niet alleen de technische kennis en kunde van bouwtechniek, maar ook zaken zoals planmatig handelen, vóóruit denken, kennis met elkaar delen en oplossingen vinden. Kortom, het managen van mensen en techniek.

Gedurende de jaren heb ik mij in de uitvoeringsfase van diverse bouwprojecten zeer thuis gevoeld en heb deze projecten tot tevredenheid van diverse opdrachtgevers tot een goed einde gebracht. Dit ten aanzien van geld, tijd en kwaliteit. Een scala aan projecten heb ik mogen leiden of begeleiden, waarbij afwisselende kenmerken van de hedendaagse bouwpraktijk de revue passeerden. Bijvoorbeeld binnenstedelijk bouwen, architectonische ambities, een krap budget, integrale technieken en afwisselende teams tot positieve resultaten managen.

Hoogtepunten hierbij waren de realisatie van het Muziekgebouw aan t' IJ (Amsterdam) en de ondergrondse entree van het museum Het Mauritshuis (Den Haag). Beide projecten gekenmerkt door hoge architectuur ambities, uitdagende technische (ondergrondse) constructies en het aansturen van vele partijen. Daarbij, niet in de laatste plaats, de opdrachtgever in ere houden!  Bij deze genoemde projecten hebben we de kranten op positieve wijze gehaald, daar waar er risico's op de loer lagen. Het voelt goed dat ik hieraan heb mogen bijdragen. 

In 1973 heb ik de opleiding HBO Bouwkunde afgerond. Vervolgens heb ik een aantal jaren voor diverse architectenbureaus in Amsterdam gewerkt. In 1980 ben ik bij ABT aan de slag gegaan. Tijdens mijn carrière bij ABT heb ik de kans gekregen om  mij continue te ontwikkelen en mijn kennis uit te breiden.

Bij aanvang van mijn loopbaan bij ABT lag het zwaartepunt voornamelijk op basale productkennis en uitvoeringstechnieken (constructief en complete afbouw). Nadien heb ik in 1989 de post HBO opleiding Bedrijfskunde met succes afgerond en diverse cursussen op het gebied van management gevolgd. Deze grondige opleiding van basis technisch naar management technisch helpt mij nog steeds in de dagelijkse praktijk. Heden ten dage houd ik mij meer bezig met het aansturen van het proces, stevig maar zorgvuldig én altijd betrokken.

Deel dit bericht