Jos Wolters_banner
Jos Wolters

Ik heb gekozen om bij ABT te gaan werken in verband met de uiteenlopende bijzondere projecten. Het vakgebied constructies staat bij ABT hoog in het vaandel. Tevens heb je bij ABT de mogelijkheid om ook op andere vakgebieden kennis te ontwikkelen.

Mede door de opgedane 25 jaar ervaring bij ABT, is mijn passie: renovatie en restauratie van bestaande bouw, vooral ook op het gebied van houtconstructies. Hierin kan ik mijn kennis over de bouwmethodiek, opgedaan bij alle projecten uit het verleden, goed inzetten bij de ontwerpuitgangspunten voor de nieuw te maken situatie.

Mijn toegevoegde waarde is dat ik, door mijn werkervaring, relatief snel een oordeel kan geven over de constructieve capaciteit van de bestaande bouw, de mogelijkheden van hergebruik, al dan niet met een nieuwbouwuitbreiding. Het uitdagende zit vooral in de combinatie van nieuwbouw, aansluitend aan bestaande bebouwing.

Nadat ik 2 jaar bij Heembeton te Arnhem en 5 jaar bij bureau Heijckman te Huissen veel ervaring heb op gedaan met de woningbouw, ben ik in 1989 in begonnen bij ABT als constructeur. Al vrij snel ben ik doorgegroeid naar projectleider en nu ben ik werkzaam als specialist op gebied van de bestaande bouw. Naast de bestaande bouw, heb ik ook de nodige ervaringen met ondergronds bouwen (onder andere ArtEZ Hogeschool voor de kunsten Arnhem) en ook houtconstructies (Lid NEN Houtcommissie als vertegenwoordiger van NLingenieurs).

Deel dit bericht