Jordie van Ballegooij - banner
Jordie van Ballegooij

Via mijn studie aan de TU Delft ben ik in aanraking gekomen met ABT en zag hier een mooie combinatie van grote projecten, onderzoek en innovatie. Het was dan ook erg mooi dat ik in 2014 met mijn eerste baan hier kon beginnen, op de afdeling Infra. Mijn passie voor constructies kan ik hier volledig uitoefenen en met diepgaande berekeningen mijn kennis hiermee hand in hand ontwikkelen.

Het is prachtig om elke keer weer een tastbaar product af te leveren waar veel mensen profijt van hebben. Een brug waar elke dag veel mensen over heen gaan, of een onderdoorgang waarmee mensen veilig en snel het spoor kunnen kruisen. Hierbij is de zoektocht naar het optimaal benutten van geometrie, krachtenspel en materialen in combinatie met uitvoerbaarheid op de bouwplaats elke keer weer een uitdaging.

Vanwege mijn ervaring met zowel staal- als betonconstructies bij bruggen en onderdoorgangen ben ik breed inzetbaar in de infra-wereld. Zo heb ik bij de Dafne Schippersbrug veel specialistische kennis opgedaan over modelleren en rekenen met kabelconstructies. Daarnaast heb ik aan meerdere onderdoorgangen bij spoorconstructies gewerkt, zoals Snel Verkeer Onderdoorgang Bunnik en de Onderdoorgang Zevenaar Poort. Hierdoor heb ik naast de constructieve berekeningen ook kennis verkregen van de voorschriften en werkwijzen van ProRail.

In 2014 ben ik begonnen bij ABT. Na een paar kleine projecten heb ik van drie onderdoorgangen de spoormoot constructief gemodelleerd en uitgewerkt. Hiermee heb ik deze kennis volop kunnen ontwikkelen. Vervolgens heb ik ruim een jaar aan de Dafne Schippersbrug gewerkt. Hierbij heb ik veel kennis kunnen ontwikkelen over bruggen en met name kabelconstructies. Naast deze werkzaamheden heb ik mijn kennis verbreed met een cursus Voorgespannen Beton, iets wat op de afdeling Infra veelvuldig voorkomt bij viaducten en onderdoorgangen.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden