Joop BovendEerdt_banner
Joop Bovend'Eerdt

Als specialist op het gebied van betononderzoek en -ontwikkeling houd ik mij al jaren bezig met onderzoek van (bestaande) betonconstructies. Dit onderzoek komt zowel voor bij onderhoud en renovatie van constructies als bij zaken waar sprake is van gebreken of schade (zowel nieuwe als oudere constructies). Daarbij zijn onderwerpen als scheurvorming, wapeningscorrosie, betonreparaties, restlevensduur beoordelingen en onderzoek dagelijks terugkomende vraagstukken.

Ik vind het een uitdaging om, de soms complexe, vraagstukken te analyseren en het geeft veel voldoening om daarmee een meerwaarde te leveren en naar tevredenheid een klantvraag te beantwoorden. Ook word ik vanuit mijn specialistische functie met regelmaat ingeschakeld als onafhankelijke deskundige voor onderzoek bij geschillen, arbitrage of rechtszaken. Het is bijzonder en leuk werk om als deskundige inzicht te verschaffen in technische vraagstukken (oorzaakanalyse, invloedsfactoren)  waardoor bijvoorbeeld de rechter een gefundeerde uitspraak kan doen.

ABT biedt mij de kans om mijn kennis en ervaring op een breed vlak in te zetten. Door een technisch inhoudelijke bijdrage te leveren aan zeer afwisselende, multidisciplinaire projecten, innovatietrajecten en een oplossing te bieden voor complexe, niet alledaagse technische vraagstukken vind ik iedere dag een interessante uitdaging in mijn werk. Daarnaast geeft de samenwerking met hooggekwalificeerde, open en gedreven collega’s mij veel energie.

Na mijn studie Bouwkunde aan de TU Eindhoven, was ik van 2003 tot 2017 werkzaam bij B|A|S Research & Technology. Daar heb ik veel ervaring opgedaan wat betreft onderzoek van bestaande constructies en was ik betrokken bij onderzoek aan beton, staal en metselwerk. Zowel in het laboratorium als in het veld, nationaal en internationaal. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij ABT. Hoewel het vakgebied hetzelfde is gebleven, is het werk bij ABT wezenlijk anders waarbij de constructieve en bouwkundige aspecten een grote rol spelen. Ik ben actief binnen de adviesgroep civiele techniek. Een ideale omgeving om mij zowel op technisch als persoonlijk vlak verder te ontwikkelen.                                                  
 

Sinds 2012 ben ik ingeschreven het Landelijk Register van Gerechtelijke Deskundigen (www.lrgd.nl).

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden