Johan Galjaard_banner
Johan Galjaard

Er zijn twee aspecten die voor mij het vak als constructief ontwerper zo leuk maken en die de cultuur en werkwijze van ABT kenmerken.

Allereerst is het een kunst om de vaak hoge ambities van opdrachtgever en architect te realiseren in een uitvoerbare en betaalbare draagconstructie. Daar is geen standaard recept voor. Wanneer constructies nadrukkelijk onderdeel uitmaken van de architectuur zullen we veel aandacht geven aan vormgeving en detaillering. Bij complexe vraagstukken zoeken we juist naar creatieve en innovatieve oplossingen, en daar waar dit niet nodig is zullen we kiezen voor eenvoud en standaardisatie. Zo is ieder ontwerp weer een uitdaging.

Ten tweede zit het plezier ook in de wetenschap dat een ontwerp een product van vele mensen samen is. Juist het samen met een architect (en andere adviseurs) bedenken en ontwikkelen van oplossingen maakt dit vak geweldig. Als partijen elkaar weten te inspireren kunnen de mooiste dingen worden ontworpen!

Ik ben sinds 1985 betrokken bij vele bouwprojecten, eerst als projectleider / constructeur en later als senior adviseur. Als ontwerper heb ik brede ervaring in verschillende soorten constructief uitdagende projecten. Ik heb een aantal hoogbouwprojecten ontworpen, maar ook voetbalstadions, ondergrondse gebouwen of gebouwen met grote overspanningen. Ik heb constructief structuur gegeven aan enkele grootschalige binnenstedelijke bouwplannen, en verder werk ik met veel liefde aan renovatie en hergebruik van monumentale oude panden.

Deel dit bericht