Jesper Goorden_Banner
Jesper Goorden

Integrale engineering; dat is waar ik in mijn rol als specialist voor sta. Mijn brede achtergrond en nieuwsgierigheid naar andere vakgebieden zorgen ervoor dat ik de specifieke kennis van mijn collega’s kan vertalen naar slimme, geïntegreerde oplossingen (zie pagina 8 in ABT Magazine). In projecten zorg ik ervoor dat deze oplossingen ook daadwerkelijk meerwaarde hebben voor alle betrokken partijen. Buiten de praktische voordelen, geloof ik dat deze benadering ook onmisbaar is in het beantwoorden van de grote uitdagingen waar de bouwsector voor staat.

Een van de grootste uitdagingen is het energieneutraal maken van de gebouwde omgeving op een toekomstbestendige manier. Voor mij betekent integrale engineering hier niet alleen interdisciplinair werken, maar ook buiten de gebouwgrenzen kijken en op de hoogte zijn van zowel technologische als maatschappelijke ontwikkelingen. Is het bijvoorbeeld zinvol om op gebouwniveau energieneutraal te zijn als de overheid massaal inzet op windmolenparken op zee?  En hoe gaan we op een slimme manier om met de uitfasering van aardgas?

Vanwege de kennis en expertise in uiteenlopende vakgebieden is ABT voor mij de ideale leerschool om mijzelf verder te ontwikkelen als integraal ingenieur. Ik ga dan ook graag samen met mijn collega’s de uitdaging aan om bestaande en nieuwe gebouwen toekomstbestendig te maken, waarbij ik in het bijzonder geïnteresseerd ben in de toepassing van energieopslag.

Tijdens mijn master Building Technology aan de TU Delft ben ik in 2015 begonnen als stagiair bij het integrale project Cinemec Nijmegen. Na deze stage ben ik ook afgestudeerd bij ABT op het onderwerp “Integratie van thermische energieopslag in renovatieprojecten”, waarbij Jaap Wiedenhoff een van mijn mentoren was. Tijdens mijn afstuderen heb ik aan diverse spraakmakende projecten gewerkt waaronder de gevel van het Collectiegebouw Boijmans. Wederzijds is dit erg goed bevallen waardoor ik sinds november 2016 officieel in dienst ben bij ABT.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden