Jasper van Alphen_banner
Jasper van Alphen

Ik kende ABT als een bedrijf met veel (specialistische) kennis op allerlei verschillende, uiteenlopende vlakken. Nu ik er ook daadwerkelijk werkzaam ben is deze aanname zeker waar! De mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in technische, maar zeker ook in projectmatige en communicatieve zin, zijn er groot. Iedere collega heeft weer andere en aanvullende kennis die je gemakkelijk kunt raadplegen doordat er intern korte lijntjes zijn. Ee ideale leerschool om vanuit mijn opleiding Sturctural Design in Eindhoven ervaring op te doen!

Als constructeur heb je de taak om te begrijpen hoe iets constructief werkt, op welk niveau dan ook. Een grote constructie kan in principe hetzelfde werken als een kleine aansluiting van twee elementen. De tweede uitdaging zit hem vervolgens in het uitdragen van deze kennis aan een ander, zodat diegene de technische achtergrond ook begrijpt. Het is mooi om te zien wat er vervolgens bewerkstelligd kan worden als de verschillende partijen samenwerken en het gezamenlijke doel nagestreefd wordt.

Met de kennis van constructies en materialen en het inzicht en de ervaring die ik heb opgedaan bij ABT, denk ik mee in de rol als constructeur van betonconstructies of specialist bij schadeadvies. Daarnaast heb ik mij bij ABT verder gespecialiseerd in het versterken van constructies door middel van koolstof lijmwapening (CFRP), waardoor ik ook over de toepassing hiervan een passend advies kan bieden.  

Van 2011 tot en met 2016 heb ik gestudeerd aan de TU in Eindhoven. Hier heb ik de bacheloropleiding Bouwkunde en de masteropleiding Structural Design gevolgd. Direct na mijn afstuderen op het onderwerp ‘Structural optimization for 3D Concrete Printing’ ben ik bij ABT begonnen ABT als specialist civiele techniek. Sindsdien ontwikkel ik mij continu binnen het constructeursvak.

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden