Herke_Stuit_banner
Herke Stuit
Op het gebied van trillingen en dynamica ten gevolge van infrastructuur en bouwwerkzaamheden ben ik één van de topdeskundigen in Nederland. Al 25 jaar adviseer ik op het gebied van trillingsmetingen, trillingsprognoses en schadeanalyses. Mijn advies betreft de kosten en uitvoering van onderzoek, waarbij ik veelvuldig contact heb met opdrachtgevers, overheden, collegae en wetenschappelijke instituten in binnen- en buitenland. Mijn focus ligt daarbij op klanttevredenheid, zowel voor de technische oplossing als het proces en de contacten.
 
Innovatie staat bij mij hoog in het vaandel. Blijven ontwikkelen is noodzakelijk. Ik heb ruime ervaring met het initiëren van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur om de overlast van geluid en trillingen te verminderen. Daarnaast ben ik deskundig op het gebied van monitoring, aardbevingen, advanced simuations met eindige elementen pakketten, stromingen en geotechniek. Ik heb ruime ervaring met het opzetten, begeleiden en uitvoeren van specialistische onderzoeksprojecten waarbij de integratie van verschillende disciplines leidt tot nieuwe producten.
 
Ontwikkelingen op het gebied van dynamica en trillingen worden steeds belangrijker bij constructies. Denk aan dichter bij het spoor bouwen, slankere constructies maken en gevoeligere apparatuur in laboratoria. Bij ABT geef ik vanuit mijn kennis vorm aan deze ontwikkelingen en kunnen we klanten een completer advies bieden.
 
Adviseren over complexe, technische vraagstukken die nieuw zijn is wat ik het liefste doe. Met welke creatieve oplossingen kan ik de wens van de opdrachtgever waarmaken? Iets ontwikkelen met nieuwe technieken, vaak in nauw overleg met kennisinstituten en -platforms, geeft mij de meeste energie. 
 
Ik begin met het achterhalen van de vraag achter de vraag. Samen met de klant wil ik tot een gedragen oplossing komen; een oplossing waar de klant echt wat aan heeft. Dynamica en trillingen is een complex vakgebied. Dat betekent dat ik mijn communicatie naar ieder gewenst niveau aanpas zodat het voor iedereen te begrijpen is.
 
Aansluitend op mijn studie TU Civiele Techniek in 1989 ben ik gepromoveerd op het gebied van experimenteel geotechnisch onderzoek. Als adviseur bij Movares kreeg ik volop kansen om projecten met complexe mechanica of fysica te ontwikkelen en uit te voeren. Zo heb ik een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van trillingen en dynamica opgebouwd, ook in de functie van leidinggevende. Sinds 2020 werk ik bij ABT als senior adviseur op het gebied van dynamica en modellering.
Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden