Gertjan Peters_Banner
Gertjan Peters

Begin 2019 koos ik voor ABT, dit leidde tot een fantastische nieuwe baan. Hiervoor werkte ik bijna twintig jaar voor Brakel Atmos (het huidige Kingspan Light&Air). Ik kende ABT al vijftien jaar vanuit een samenwerking op projecten zoals bijvoorbeeld Forum Coolsingel en Naturalis Leiden. Ik wilde graag in de adviessector gaan werken om mijn ambities waar te maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. ABT was dan ook mijn eerste keus als ingenieursbureau.

Mijn persoonlijke passie en drijfveer ligt op het gebied van duurzaamheid en dan met name biobased materialen en natuurinclusief ontwerpen. Als trekker van de kennisgroep Façades&Glass kan ik volop werken aan mijn ambities en drijfveren. Ik richt me net name op gevels en daken. Deze vraagstukken zijn soms enkelvoudig, maar ook vaak integraal. Met name deze integraliteit is interessant. Ook het spanningsveld tussen enerzijds de maakbaarheid en haalbaarheid en anderzijds de ambities van opdrachtgevers en architecten maakt het enorm boeiend.

Omdat ik bijna 20 jaar aan de ‘maak-kant’ werkte, heb ik een mooi en waardevol netwerk opgebouwd bij leveranciers en producenten. Dit helpt om het beste advies voor het project te geven. Ook heb ik een goed gevoel voor de verhoudingen binnen een projectteam. Hiermee probeer ik mensen in hun kracht te laten werken, wat bijdraagt aan het resultaat, maar ook zeker aan het werkplezier van het team. Verder volg ik graag het pad van de ambitie, dit leidt tot mooie gesprekken met opdrachtgevers en architecten en ons projectteam.

Na een studie Technische Bedrijfskunde op de HTS in ‘s-Hertogenbosch startte ik in 1996 als technisch commercieel medewerker en werd ik erna projectleider bij Kaal Mastenfabriek (het huidige VDL Mastsolutions), een bedrijf wat stalen mastconstructies ontwerpt, produceert en monteert. In 1999 heb ik de overstap gemaakt naar Brakel Atmos. Nadat ik een korte periode als projectvoorbereider werkte, werd ik sales&projectmanager. In deze functie was ik verantwoordelijk voor de advisering en verkoop van glazen daken- en gevelconstructies in de regio Zuid-Holland/Zeeland/West-Brabant. In deze tijd heb ik ook kennisgemaakt met ABT en succesvol samengewerkt op een aantal mooie projecten.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden