Gabrielle van Dijk_banner
Gabrielle van Dijk

Ik ben geboeid door de architectuur van bestaande en nieuwe gebouwen. Elke opdracht voor een onderzoek aan een bestaand gebouw is weer een uitje. Je onderzoekt het gebouw van binnen en van buiten en komt op plaatsen waar zelfs gebruikers nog nooit zijn geweest.

Mijn werkzaamheden zijn divers en zeer afwisselend. Globaal gezien zijn er drie adviesgebieden te onderscheiden :

Onderhoudsadvisering, conditiemetingen volgens NEN 2767, nulmetingen en hierbij behorende kostenopstellingen bijvoorbeeld voor achterstallig onderhoud. Gelukkig wordt momenteel steeds meer aandacht gegeven aan het onderhoudsbewust ontwerpen. Tevens blijkt echter dat nog veel problemen ontstaan door foute detailleringen, ‘verkeerde’ materiaalkeuzes en slordigheden in de uitvoering als gevolg van onvoldoende bouwkundige kennis.

Een ander adviesgebied is het onderzoeken en adviseren van allerlei soorten schades en ogenschijnlijk onoplosbare problemen. Hierbij ben je de detective die een misdrijf onderzoekt of een dokter die een anamnese afneemt. Speurwerk dat me goed ligt.

En als laatste de haalbaarheidsonderzoeken en quickscans. Lege kantoorpanden, jonge industriële monumenten, oude schoolgebouwen wat kun je er nog mee. Dit soort gebouwen hebben zo hun eigen problematiek als hiervoor een nieuwe functie wordt gezocht. Zoeken naar oplossingen en mogelijkheden voor behoud is een uitdaging die ik samen met mijn collega’s graag aanga.

Bij ABT krijg ik de kans kennis en ervaring in te zetten en uit te breiden. De rode draad is bouwtechniek. Daar is sinds enkele jaren onderzoek van gebouwen in het Noord-Nederlandse seismische gebied bijgekomen.  

Na mijn opleiding bouwkunde aan de HTS van Utrecht heb ik bij verschillende bureaus gewerkt. Eerst als constructeur en later als onderhoudsadviseur en onderzoeker van schades en gebreken. Sinds 2007 werk ik bij ABT als bouwkundig specialist transformatie & onderhoud.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden