Frits Erdmann_banner
Frits Erdmann

Voor mij is ABT een bureau met een informele werksfeer waarbij persoonlijke contacten tussen ABT en de klant maar ook tussen ABT’ers onderling erg belangrijk zijn. Daarnaast werk ik bij ABT aan mooie, complexe projecten die hun uitstraling hebben naar de buitenwereld. Projecten om trots op te zijn en dat ben ik dan ook!

Als bouwmanager ben ik binnen ABT omringt met adviseurs en specialisten. Hierdoor kan ik snel, degelijk onderbouwd, integrale adviezen leveren aan de klant.

Als bouwmanager geef ik advies over verschillende fases van een project. Dit advies is zeer uitlopend en betreft een breed scala aan projecten. Onder andere utilitaire werken uiteenlopend van  (stads)kantoren, stations, scholen, bibliotheken en gevangenissen als parken, kades, sluizen en bruggen. De mooiste projecten zijn voor mij restauratie werken. Het vakgebied waar ik ooit op ben afgestudeerd. Voorbeelden hiervan zijn: Sanatorium Zonnestraal in Hilversum (nominatie UNESCO), Binnenstadbibliotheek Universiteit Utrecht en PI Wolvenplein Utrecht.

Als Bouwmanager ben ik generalist. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in leiding geven aan grote projecten, veelal in complexe politieke omgevingen en met meerdere opdrachtgevers. Ik werk zowel met klassieke maar ook nieuwe, innovatieve contractvormen. Projecten stuur ik aan op GOTIK-elementen. Ieder project wordt door mij als maatpak ingericht. Afhankelijk van de aard en omvang van het project stel ik een team samen waarmee een werk naar een goed einde gebracht wordt. Door mijn technische kennis te combineren met managementvaardigheden biedt ik toegevoegde waarde voor ieder project. Bij kleinere werken verzorg ik functies als risico-, project-, kosten- en omgevingsmanagement en de directievoering zelf. 

Vanuit ABT ben ik ruim 10 jaar van lid van de Stuurgroep en Kerngroep VISI. Deze communicatietool is als open standaard voor de bouwsector.

Na mijn middelbare school ben ik aan de HTS Utrecht Bouwkunde gaan studeren met als specialisatie restauratie. Ik heb de eerste jaren gewerkt bij een aannemingsbedrijf om vervolgens bij diverse adviesbureaus aan de slag te gaan. Hier heb ik leiding gegeven aan de tekenkamer en heb kwaliteitsinspecties verzorgd voor klanten. Nadat ik in 1999 bij ABT ben komen te werken heb ik diverse cursussen gevolgd en bij NOVAM de studie Vastgoedmanagement.

 

Deel dit bericht