Frank Spaen_banner
Frank Spaen

Een bouwplan of renovatie start met een behoefte of komt voort uit de technische staat van een gebouw. Een feest vind ik het om samen met de opdrachtgever en gebruikers op basis van een Programma van Eisen een gebouw van een plan ook realiteit te zien worden. Samen met elkaar iets bouwen en er trots op zijn!

Een belangrijke pijler hierin is het “samen” bouwen. Met een team van collega’s, adviseurs, architect en bouwers het project naar volle tevredenheid weten te realiseren; dat is de uitdaging. Dit natuurlijk binnen de afgesproken kaders van geld, tijd en kwaliteit.

Nieuwe ontwikkelingen geven me energie om te blijven ontwikkelen. Denk aan de mogelijkheden die BIM ons geven. Maar ook de zorg voor ons milieu door bijvoorbeeld circulair denken. Daarnaast is de bouw flink in beweging en brengt dit het verzetten van de bakens met zich mee.

Vrijwel direct na mijn studie bouwkunde ben ik bij ABT begonnen. Ik kreeg een organisatorische rol binnen bijzondere bouwprojecten. Naast de studie bouwprojectleider aan de HTI heb ik me in eerste instantie binnen ABT technisch ontwikkeld. Nu ben ik werkzaam als bouwkundige en projectmanager. Ik heb daarbij een sterke affiniteit ten aanzien van installaties en constructies. Alles komt samen in het gebouw en moet in mijn optiek gelijktijdig ontwikkeld worden.

Projecten voor de veiligheidsdiensten (politie, brandweer en GGD) zijn mijn specialisme. Echter de rol van projectmanager bij de realisatie van het MuziekGebouw / BIMHUIS in Amsterdam is mijn grootste uitdaging geweest.

Deel dit bericht