Ed Smienk banner
Ed Smienk

Geotechniek en ondergronds bouwen zijn al vanaf het begin van mijn loopbaan mijn passie. Elke bouwopgave, locatie met omgeving en grondslag vergen integraal maatwerk voor het ontwerp, de uitvoering van funderingen en de ondergrondse constructies.

Mijn kracht ligt in de aansturing van ontwerpteams en advisering van complexe en integrale (ondergrondse) bouwprojecten in de bebouwde omgeving. Hierbij is voor mij altijd de uitdaging om de wens van de opdrachtgever waar te maken met creatieve oplossingen en optimale beheersing van kosten en risico’s. Ik kan in mijn advisering een maximale koppeling leggen tussen theorie en praktijk. Mede door participatie in kennisplatforms en technische commissies, alsook het begeleiden van de uitvoering van werken. Daarnaast ben ik als senior adviseur van de groep civiele techniek dagelijks bezig met het begeleiden en coachen van collega’s en het structureren van processen.

Ik ben mijn loopbaan gestart als geotechnisch specialist bij Fugro in Leidschendam en vervolgens een korte periode bij Grontmij. Na een aantal jaren ervaring had ik de drive om me breder te ontwikkelen als adviseur in multidisciplinaire ontwerpteams vanaf haalbaarheidsstudie tot en met de uitvoeringsbegeleiding. Dit mede gezien mijn affiniteit met constructies en het belang dat ik zag bij de integrale advisering bij de interactie tussen grond-/geotechniek en constructies. Dit sloot naadloos aan bij de visie en projectaanpak van ABT. Bovendien bood ABT de mogelijkheid om te participeren in complexe en uitdagende projecten op het gebied van ondergronds bouwen. Het logische gevolg is dat ik inmiddels al zo’n 25 jaar als projectleider en senior adviseur met veel plezier bij ABT werkzaam ben.

Deel dit bericht