Banner_Dirk van Dijk
Dirk van Dijk

Na 10 jaar bij een kleiner ingenieursbureau te hebben gewerkt, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Een plek om me verder te ontwikkelen, in technische zin maar ook persoonlijk. Ik heb ABT leren kennen via spraakmakende projecten maar ook van de vele publicaties in de constructieve vakbladen. Op basis hiervan wist ik dat ik bij ABT de mogelijkheden tot persoonlijke groei kon vinden maar zeker ook de technische uitdaging die ik zoek in mijn werk.

Het leukste aan het constructeursvak vind ik het begrijpen hoe de krachtswerking in een constructie gaat. Wat zorgt ervoor dat een gebouw blijft staan? Maar ook in het klein: hoe gaan de krachten door de verbinding?

Ik heb ervaring met constructies van diverse materialen of combinaties van materialen (staal, hout, beton, metselwerk) en kan daarom advies geven bij een breed aspect aan constructieve vragen en/of problemen. De meeste ervaring heb ik echter met betonconstructies. In mijn functie als specialist civiele techniek houd ik me hoofdzakelijk bezig met grote schijfvormige betonconstructies (wanden en vloeren) en de specifieke problemen die daarbij spelen zoals verhinderde krimp en scheurwijdte berekeningen.

Na mijn studie HTS civiele techniek (specialisatie constructies), ben ik begonnen bij een kleiner ingenieursbureau. Ik ben hier in tien jaar tijd doorgegroeid van constructief tekenaar naar allround constructeur en later ook projectleider van kleinere maar ook van grotere projecten. In 2013 ben ik bij ABT begonnen als specialist civiele techniek.

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden
Publicaties Geen publicaties gevonden