Dino van Deijzen_banner
Dino van Deijzen

ABT is een bedrijf waar mensen met intrinsieke passie voor hun vak werken. Dat is ook de reden dat ik bij ABT terecht ben gekomen. Het is inspirerend om omringt te zijn met een team dat uit verschillende disciplines bestaat waarbij iedereen oog heeft voor hun vak. Binnen ABT heerst een cultuur waarbij communicatie tussen de verschillende disciplines ingebakken zit en dat is een kern voorwaarde om complexe vraagstukken te kunnen beantwoorden. De sleutel tot een kloppend ontwerp ligt dan ook vaak tussen de disciplines in. Een zeer positieve eigenschap van ABT waardoor het werk en de projecten erg interessant en altijd uitdagend zijn.

Comfort, gerelateerd aan een gebouw of stedenbouwfysica is het vakgebied waarin ik mijn engineeringskennis en interesse de afgelopen tien tot vijftien jaar heb verdiept. Deze vakkennis heb ik gecombineerd met het toepassen van hoogwaardige digitale rekentechnieken en biedt daardoor voor mij een platform waar ik mij thuis voel en vrijheid geeft om iedere dag te leren.

Door de huidige digitale rekenkracht en de ongekende ontwikkeling hierin, is het altijd een uitdaging om niet zichtbare thermische processen zichtbaar te maken en op die manier ontwerpstrategieën te toetsen en richting te geven gedurende het gehele ontwerpproces. Ik zorg altijd dat deze digitale mogelijkheden gemaximaliseerd worden.

In 2008 ben ik bij Arup begonnen en ben ik voor het merendeel in Singapore actief geweest. In Singapore is verdere verdieping in toepassing van hoogwaardige rekentechnieken een must om aan de duurzaamheidsambities van de overheid te voldoen. Vervolgens heb ik een overstap gemaakt naar Design Partners Architects  (DPA) in Singapore waarbij het comfort voor de gebruikers in relatie tot het gebouwontwerp centraal stond. In 2016 ben ik bij ABT aan de slag gegaan en versterk ik het bouwfysica team.

Deel dit bericht