Daan_Hornman_Banner_basic
Daan Hornman

Na een zeer leerzame en leuke stage bij ABT, wist ik dat ABT een bedrijf was waar ik mijn kennis – van 7 jaar bouwkunde aan de MTS en HTS – in de praktijk kon gaan brengen. Ik zag ABT als een bedrijf waar ik nog veel meer kon leren. Na fictieve opdrachten tijdens mijn opleiding was het tijd om mijn kennis in te zetten en te verbreden bij de spraakmakende projecten van ABT; een integraal adviesbureau waarbij ik de mogelijkheden had om mijn kennis ook in de breedte, op meerdere disciplines, te ontwikkelen.  

Het is mijn passie om bestaande ‘afgeschreven’ gebouwen te herbestemmen/transformeren tot nieuwe functionele en architectonische gebouwen. Daarnaast vind ik het iedere keer een uitdaging om het ontwerp van een architect te vertalen naar een realiseerbaar technisch ontwerp – afgestemd op de aanwezige bestaande situatie. Ook voor mijn eigen jaren ’30 woning vind ik het leuk om verbouwingen/verbeteringen te bedenken en hierbij de theorie in de praktijk te brengen door deze veranderingen ook zelf uit te voeren.

De integrale aanpak met de daarbij horende integratie en coördinatie van verschillende disciplines is wat mij binnen projecten aanspreekt. Of dit nu intern is of met externe partijen, het is binnen projecten een must om verder te kijken dan alleen je eigen discipline om tot een goed project te komen.

Sinds 2006 ben ik werkzaam bij ABT. Binnen ABT heb ik mezelf breed kunnen ontwikkelen met interesses in verschillende disciplines. Vanaf 2008 heb ik me beziggehouden met de implementatie van Revit binnen ABT en de eerste ontwikkelingen op het gebied van BIM. Binnen de kennisgroepen Bouwkunde houd ik mij voornamelijk bezig met planuitwerking, technisch ontwerp en de uitvoeringsfase. Vanaf 2011 werk ik projecten mee uit bij de vakgroep ‘Transformatie en onderhoud’ (bestaande gebouwen) en ben ik gespecialiseerd in de technische uitwerking van herbestemmingen en transformaties.

Deel dit bericht
Publicaties Geen publicaties gevonden