Charles Boks_banner
Charles Boks

Passie voor het bouwen is mij met de paplepel ingegoten. Mijn opa, ooms en later neven zijn aannemers of vaklieden van kleine bouwbedrijven. Al jong had ik bijbaantjes in de bouwwereld en was mijn interesse voor de bouw onuitwisbaar.

Van de vakschool naar de MTS, via werkvoorbereiding, calculator en uitvoerder en projectleider belandde ik na 14 jaar bij een bouwadviesbureau waar ik mij verder specialiseerde tot bouwkostendeskundige en kostenmanager. Het gemis aan technisch inhoudelijke kennis om mij heen, deed mij besluiten een baan bij ABT te aanvaarden.

De diversiteit van de projecten bij ABT is enorm en geeft mij dan ook nog steeds veel uitdagingen. Met mijn kennis van de maakbaarheid en uitvoeringstechnieken ondersteun ik de projecten met financiële onderbouwingen. De rekenmodellen die we gebruiken geven inzicht in, en structuur aan de budgetkaders die gesteld zijn, of moeten worden. Praten over geld en budgetten lijkt eenvoudig, maar het is maar door welke bril men kijkt. Door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren zijn we uiteindelijk in staat dezelfde bril op te zetten.

Het vakgebied van de kostendeskundige gaat over het volledige spectrum van het bouwen. Van initiatief tot de gebruiksfase, van investeringskosten tot en met bouwkosten voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Maar ook woningbouw, utiliteitwerken, weg- en waterbouwprojecten en kunstwerken in de brede zin van het woord. Veel projecten hebben tegenwoordig steeds meer een integraal karakter. De kostendeskundige denkt als vanzelfsprekend over de grenzen van de vakgebieden en alle betrokken relaties heen.

Deel dit bericht