Bas Wijnbeld_banner
Bas Wijnbeld

Tijdens mijn studie aan de TU Eindhoven ontstond mijn passie voor de ontwikkelingen op het gebied van ontwerpoptimalisaties. En het in bredere zin innovatief inzetten van de computer in het ontwerpproces. De mogelijkheid om bij ABT, samen met collega’s, een werkgroep te beginnen op dit gebied, maakte de keuze voor ABT gemakkelijk.

Het werken bij ABT is altijd goed bevallen. Mijn kennis voor ontwerpoptimalisaties heb ik kunnen toepassen en verder kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld in mijn werkzaamheden voor het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Daarnaast is ABT een goede leerschool gebleken om het vak van constructeur te leren.

In 2012 heb ik de keuze gemaakt om me meer te richten op infrastructurele projecten. Met als specialisatie het dynamische gedrag van voetgangersbruggen en vermoeiingsproblemen bij stalen bruggen. Dit specialisme is ingezet bij het ontwerp van de Voldijkbrug, de Rabobrug alsmede diverse bestaande bruggen waarbij metingen zijn uitgevoerd en passende maatregelen zijn geadviseerd.

Naast mijn werkzaamheden bij ABT werk ik parttime als extern docent bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), waarbij ik voor enkele deeltijd opleidingen de constructieve vakken verzorg. 

Deel dit bericht