Arie-Jan van Renswoude - banner
Arie-Jan van Renswoude

Omdat je in je leven nooit bent uitgeleerd, wilde ik na het afronden van mijn studie graag bij een bedrijf werken waar ik goed ‘verder kon leren’. ABT is een multidisciplinair bedrijf met zeer brede en tegelijk ook diepgaande kennis, waardoor het de perfecte plaats is om jezelf te ontwikkelen op verschillende kennisgebieden. Door de mooie en uitdagende projecten die ABT draait, kun je de kennis ook direct toepassen in de praktijk.

Al sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in alles wat met techniek te maken heeft. Tijdens mijn studie aan de TU Delft heb ik dit toegespitst op de geotechniek. Alles wat we binnen de Civiele Techniek ontwerpen moet immers ergens op worden gezet. Geotechniek is dus de basis voor alles wat we bouwen, dit maakt het raakvlak tussen ondergrond en constructie enorm uitdagend. Daarnaast ben ik me vanwege de heersende milieuproblematiek hard gaan maken voor ‘duurzaam ontwerpen’ van gebouwen. Wat mij betreft is het een kwestie van tijd voordat ‘milieu-impact’ wordt toegevoegd aan de standaard ontwerpcriteria ‘Tijd’, ‘Kosten’ en ‘Risico’.

Bij ABT houd ik me vooral bezig met de geotechnische problemen van (binnenstedelijke) u-bouw en met de verduurzaming van ondergronds bouwen. We zijn altijd op zoek naar de beste oplossing voor een project, rekening houdend met factoren uit de omgeving, ondergrond en constructie.  

Na het afronden van mijn studie Civiele Techniek en de master Geotechnical Engineering ben ik aan de slag gegaan bij ABT. De korte lijntjes die ABT heeft met universiteiten maakte de overgang tussen de studie en het werkende leven een eenvoudige stap. Tijdens mijn tijd bij ABT heb ik al veel verschillende projecten voorbij zien komen: van kleine ‘mono’-disciplinaire projecten tot grote projecten die een integrale aanpak vereisen. Een leuke combinatie tussen techniek en samenwerken!
 

Deel dit bericht
Projecten Geen projecten gevonden