André Speksnijder_banner2
André Speksnijder

Al ruim 22 jaar ben ik actief in de gebouwde omgeving. Vanuit diverse perspectieven en rollen heb ik ervaring opgedaan bij een aannemersbedrijf en bij ABT. In het begin vanuit de techniek en later meer vanuit het proces.

Na mijn studie Civiele Techniek kwam ik bij een aannemersbedrijf terecht, waar ik bij het eerste project in aanraking kwam met ABT. Ik merkte dat daar veel kennis en expertise aanwezig was. In de contacten die daaruit volgden ben ik in 1997 gestart bij ABT. Ik ben daar gestart in de constructiegroep en heb snel de weg naar buiten gevonden door met specialistische inspecties op het gebied van beton- en staalconstructies aan de slag te gaan. Later richtte ik mij meer op risicomanagement, RAMS en systems engineeringNadat ik in 2009 vanuit ABT terugging naar de aannemerswereld, ben ik inmiddels sinds 2012 terug bij ABT als senior adviseur constructies, met een voorliefde voor civiele werken.

Ik zet mij graag in als bruggenbouwer; verbindingen leggen tussen disciplines, bedrijven en de rollen die nodig zijn om mooie projecten te realiseren. Echte samenwerking vraagt om een solide basis van vertrouwen, buiten je eigen grenzen durven treden en met je eigen kwaliteiten en toegevoegde waarde werken vanuit projectbelang.

Wat kenmerkend is voor ABT is dat iedereen de ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen en die dingen te doen hij/zij leuk vindt. Voor mij betekent het werken bij ABT, werken aan spraakmakende projecten met fijne collega’s in rollen die goed passen. Dit bevordert de samenwerking over de grenzen van je eigen discipline. Dat maakt projecten kwalitatief hoogwaardiger, interessanter voor teamleden en vaak ook effectiever… winst op alle vlakken!

In mijn huidige rol houd ik mij, naast mijn adviesrol in projecten, ook bezig met het zoeken naar verbindingen in de markt en het creëren van kansen voor samenwerking met strategische partners om zo samen innovatieve en creatieve plannen tot uiting te laten komen in mooie projecten. Intern houd ik mij o.a. bezig met het continue optimaliseren van de processen en met Finance & Control. In deze rol heb ik goed zicht op de aanwezige expertise binnen het bureau en kan ik de koppeling maken tussen belofte in de markt voor het leveren van de toegevoegde waarde en collega’s die dit waar kunnen maken.

Vanaf januari 2020 ben ik onderdeel van het directieteam. Samen met Sander Dorleijn en Ilja Werkhoven bouwen we verder aan een toekomstbestendig ABT.

Deel dit bericht