Glas

Glas is transparant, maar tegelijkertijd bijzonder sterk. Een fascinerend materiaal, dat meer en meer gebruikt wordt in gebouwen en constructies. Indrukwekkende glazen eyecatchers worden gerealiseerd dankzij de juiste kennis en rekenmethoden. ABT levert deze kennis en verzorgt het technische advies van begin tot eind. Op basis van onze adviezen zijn glazen vloeren, trappen, daken, maar ook glazen paviljoens, golvend gevelglas en zelfs glazen kolommen gerealiseerd.

Innovatie is en blijft onze belangrijkste drijfveer, ook bij de engineering van glas. Door onderzoek te doen, prototypen te ontwikkelen en nieuwe berekeningsmethoden te ontwikkelen willen we het gebruik van glas in gevels en constructies verder optimaliseren. Dankzij hoogwaardige engineering weten wij de grenzen van glasconstructies te verleggen. Mede hierdoor zijn golvende glasgevels met een grotere draagkracht tot stand gekomen. Ook grote overspanningen in zelfdragend glas zijn inmiddels haalbaar.

ABT kan meedenken over alternatieven en optimalisaties, en maakt een glasconstructie voor een breed scala aan toepassingen haalbaar en maakbaar. Dit kunnen we ook waarmaken dankzij ons brede netwerk; we onderhouden nauwe banden met laboratoria en leveranciers. Maar we blijven altijd onafhankelijk.

Voor de glasconstructies wordt altijd gezocht naar een passende detaillering, die aansluit op de wensen van de klant en architect. De mooiste constructies in glas verdienen de beste detaillering. Dit begint bij ABT.

Naast de engineering van glas is ABT betrokken als onafhankelijke partij bij inspecties en beoordeling van schades. De oorzaak van schadegevallen is niet altijd bekend, maar met behulp van onze kennis wordt objectief een oordeel geveld. Daarnaast kunnen aanbevelingen worden gedaan voor mogelijke verbeteringen of noodzakelijke aanpassingen.

Overigens is glas één van de meest gerecyclede materialen te wereld. Dit biedt kansen voor hergebruik en duurzame toepassingen.

Meer weten? Bekijk ook eens de glasbrochure en onderstaande impressie van imposante glas projecten. 

Deel dit bericht