Kunst en cultuur

De huisvesting van musea en theaters moet aan zeer hoge en zeer specifieke eisen voldoen op het gebied van klimaat, geluid en akoestiek. Daarnaast worden gebouwen, om de kosten te kunnen dekken, steeds meer voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo willen theaters naast toneelvoorstellingen ook festivals en concerten kunnen organiseren.

ABT heeft jarenlange ervaring in de cultuursector. Hierdoor begrijpen wij de uitdagingen en vraagstukken van onze opdrachtgevers. Wij bedienen brede klantenkringen in de kunst- en cultuursector; overheden in binnen- en buitenland, musea en kunstenaars die in ABT een partner vinden met dezelfde passie voor materialen en vormen.

Luuk Kramer
Mauritshuis Den Haag

Projecten
Bij de renovatie, verbouwing en uitbreiding van het Mauritshuis in Den Haag was ABT verantwoordelijk voor het ontwerp van de ondergronds gelegen entree van het museum. ABT heeft daarnaast ook de uitvoering begeleid en was namens de opdrachtgever verantwoordelijk voor het toezicht. ABT was verantwoordelijk voor de constructie en geotechniek van de Ziggo Dome. De materiaalefficiënte constructie had, om geluid binnen te houden, eigenlijk te weinig massa. Dit is opgelost door extra massa te integreren in de dakconstructie. Aan de onder- en bovenkant van de dakspanten zijn gasbetonvloeren aangebracht. Deze opbouw zorgt voor genoeg geluidsisolatie. Onder dit dak is ook nog isolatie aangebracht om de nagalmtijd van de enorme zaal te reduceren.

Deel dit bericht