Infra en logistiek

Wegen, tunnels en logistieke voorzieningen als distributiecentra moeten zo efficiënt mogelijk worden gerealiseerd. Tegelijkertijd mag er geen twijfel bestaan over de kwaliteit en veiligheid van de constructie. Geen overheid kan zich immers een verzakkende weg permitteren. En een distributiecentrum dat niet optimaal functioneert is een nachtmerrie voor de logistieke dienstverlener die het gebruikt.

ABT is als bodemexpert internationaal actief en in staat om op basis van diepgravende technische kennis en expertise tunnels, vloeren, wegen en bruggen te ontwerpen. De constructies worden hierbij niet zwaarder uitgevoerd dan nodig, wat de bouw efficiënt en betaalbaar maakt en de constructieve ruimte creëert om mooie ranke overspanningen te maken.

Thea van den Heuvel
Tacitusbrug A50 Ewijk - Valburg

Projecten
ABT was in de periode 2010-2014 betrokken bij de renovatie en verbreding van veertien kunstwerken. Bij de nieuwe Waalbrug (Tacitusbrug) bij Ewijk - Valburg waren wij verantwoordelijk voor onder meer de fundering en de onderbouw.

Parkeergarages
Parkeergarages vragen om een integrale benadering. In een haalbaarheidstudie is het belangrijk om te weten wat de bouwkosten zullen zijn om een goede business case te maken. Parkeergarages zijn vaak gewenst in of aan de rand van binnensteden. Ondergronds bouwen is dan een interesante optie ten behoeve van meervoudig grondgebruik en meerwaarde voor de directe omgeving. Het is daarom wenselijk om in een vroeg stadium een compleet beeld te hebben van de kosten en risico’s; bijvoorbeeld voor een gedegen afweging van ondergronds of bovengronds parkeren.

Een specifieke expertise van ABT is het ontwerpen en begeleiden van de bouw van ondergrondse parkeergarages. De integrale aanpak in combinatie met specialistische kennis en innovaties, maakt dat ABT de ideale kennispartner is. Enkele voorbeeldprojecten zijn het Groninger Forum, NU.VU+Campusplein, de Albert Cuypgarage in Amsterdam en de fietsenstalling onder het KJ-plein in Den Haag. Zie de flyer Ondergronds Parkeren voor meer informatie en de meerwaarde van ABT.

Deel dit bericht