Commercieel vastgoed

Gebruikers verwachten van kantoren en winkels meer dan ooit kwaliteit. Alles moet kloppen bij succesvol commercieel vastgoed; van de daglichtinval en het binnenklimaat tot aan de juiste voorziening en ‘look and feel’. De gebruiker is immers bepalend in deze door leegstand en overaanbod geplaagde sector.

Het realiseren van multifunctionele gebouwen, bestaand of nieuw, die zo min mogelijk energie verbruiken is de technische uitdaging voor commercieel vastgoed. Het gevolg van deze trend is dat aan de constructies en installaties van gebouwen hoge eisen worden gesteld. Wie boven een winkel woont wil daar binnen immers niets van merken. En ventilatiesystemen worden complexer omdat ze in een woning, kantoor en winkel een aangenaam binnenklimaat moeten realiseren.

WAX (Mei architecten en stedenbouwers)
Fenixloodsen Rotterdam

Project
ABT is sinds 2013 als constructief en geotechnische adviseur betrokken bij de vernieuwbouw van de Fenixloodsen in Rotterdam. Op en onder de uit 1920 daterende loodsen is een programma gepland van woningen, opleidingen, retail en een parkeergarage. 

Deel dit bericht