Constructie van golvend glas

Glas is transparant en tegelijkertijd zeer sterk. Het is een fascinerend materiaal, dat steeds meer in gebouwen en structuren wordt toegepast. Indrukwekkende glazen eye catchers zijn gerealiseerd dankzij de juiste kennis en berekeningsmethoden. ABT levert deze kennis en biedt technisch advies van begin tot einde. Glasvloeren, trappen, daken, maar ook glazen paviljoens, golvend gevelglas en zelfs glazen kolommen zijn door ABT gerealiseerd.

Innovatie is en blijft onze belangrijkste drijfveer, met name met betrekking tot de engineering van glas. Door het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van prototypes en nieuwe calculatieprocedures, willen we het gebruik van glas verder optimaliseren in gevels en structuren. Dankzij geavanceerde en baanbrekende technische methoden kunnen we pionieren met nieuwe glazen structuren, waardoor bijvoorbeeld golvende glazen gevels met verhoogde draagkracht zijn ontstaan. Zelfs grote spanwijdtes van zelfdragend glas zijn nu een haalbare optie.

ABT helpt u om alternatieven en optimalisatiemogelijkheden te vinden en haalbare en constructieve glazen structuren voor een breed scala aan toepassingen te bedenken. Dit is mogelijk dankzij ons brede netwerk. We onderhouden namelijk nauwe relaties met laboratoria en leveranciers. Toch blijven we altijd onafhankelijk.

Bij glazen structuren zoeken we altijd naar geschikte details die voldoen aan de eisen van klanten en architecten. De mooiste glazen structuren verdienen de beste details. En daar komt ABT om de hoek kijken.

Naast de engineering van glas, is ABT als onafhankelijke partij betrokken bij de uitvoering van inspecties en assessments van schade. Soms kan de oorzaak van schade niet worden bepaald. Maar met behulp van onze kennis kan een objectief oordeel worden gemaakt. Daarnaast kunnen wij aanbevelingen doen voor mogelijke verbeteringen of noodzakelijke wijzigingen.

Bovendien is glas een van de meest recycle materialen in de wereld. Dit biedt grote kansen voor hergebruik en duurzame toepassingen.

Wilt u meer informatie? Lees dan onze brochure en ontdek onze wereld van glas in de onderstaande video.

Deel dit bericht