Coronaveilige gebouwen en ruimtes

Met een team van specialisten werken we aan oplossingen om kantoren en utilitaire gebouwen coronaveilig te maken. We doen onderzoek naar de luchtstromingen en ventilatie in ruimten door middel van metingen en berekeningen, en van daaruit ontwikkelen we in versneld tempo nieuwe producten. Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze innovaties en nieuwste inzichten en resultaten.
 

Eleminair: gezonde lucht in de lift

Dagelijks maken miljoenen Nederlanders gebruik van zo’n 100.000 liften in kantoren, ziekenhuizen en wooncomplexen. Maar door COVID-19 zijn liften een bottleneck geworden. Deze compacte, drukbezette ruimten worden nauwelijks geventileerd of gereinigd. Er is sprake van een hoog besmettingsrisico en lange wachttijden. Samen met Interland Techniek ontwikkelde ABT het Eleminair luchtbehandelingssysteem. In liften met dit systeem kan de gebruiker altijd schone, virusvrije lucht inademen. Eleminair brengt gezonde lucht in de lift en maakt een normale liftbezetting mogelijk.  

LEES VERDER

ABT maakt eigen kantoren veiliger op overdracht coronavirus

In de kantoren van ABT zitten onze collega’s straks allemaal in dezelfde richting achter hun bureaus. Die bureaus zetten we bovendien zo neer dat de bestaande mechanische ventilatiesystemen maximaal bijdragen aan de luchtkwaliteit. Deze combinatie van maatregelen verkleint de overdrachtskans van het coronavirus doordat onze medewerkers altijd schone lucht inademen. Ook levert de configuratie tot 20% meer werkplekken op dan wanneer de cirkelvorm van 1,5 meter rond elke medewerker wordt gehanteerd.

LEES VERDER

Coronaveilige bijeenkomsten heel goed mogelijk

Na verdere versoepeling van de lockdown is het goed mogelijk om coronaveilige bijeenkomsten te houden. Denk aan theatervoorstellingen, kerkdiensten, seminars, personeelsbijeenkomsten en hoorcolleges. Het overdrachtsrisico verschilt echter per ruimte en hangt ook af van de ventilatieoplossing die daar het beste bij past. Dat concludeert een team van ABT-specialisten dat onderzoek doet naar het voorkomen van besmetting in gebouwen.

LEES VERDER

Deel dit bericht