Coronaveilig werken en bijeenkomen

Nederland gaat langzaam weer open na de lockdown. Werken op kantoor wordt gedeeltelijk weer opgestart en bijeenkomsten tot 30 personen zijn toegestaan. In beide situaties geldt de 1,5 m afstand regel. Hoe richt je een kantoor of bijeenkomstruimte dan zo veilig mogelijk in?
 
Een team van ABT-specialisten onderzoekt hoe daarbij zo goed mogelijk geanticipeerd kan worden op luchtstromingen en ventilatie in de ruimten. In een serie artikelen lichten we toe wat dit betekent voor de inrichting en de belangrijkste factoren die coronaveilig werken en/of ontmoeten mogelijk maken.
 

ABT maakt eigen kantoren veiliger op overdracht coronavirus

In de kantoren van ABT zitten onze collega’s straks allemaal in dezelfde richting achter hun bureaus. Die bureaus zetten we bovendien zo neer dat de bestaande mechanische ventilatiesystemen maximaal bijdragen aan de luchtkwaliteit. Deze combinatie van maatregelen verkleint de overdrachtskans van het coronavirus doordat onze medewerkers altijd schone lucht inademen. Ook levert de configuratie tot 20% meer werkplekken op dan wanneer de cirkelvorm van 1,5 meter rond elke medewerker wordt gehanteerd.

LEES VERDER

Coronaveilige bijeenkomsten heel goed mogelijk

Na verdere versoepeling van de lockdown is het goed mogelijk om coronaveilige bijeenkomsten te houden. Denk aan theatervoorstellingen, kerkdiensten, seminars, personeelsbijeenkomsten en hoorcolleges. Het overdrachtsrisico verschilt echter per ruimte en hangt ook af van de ventilatieoplossing die daar het beste bij past. Dat concludeert een team van ABT-specialisten dat onderzoek doet naar het voorkomen van besmetting in gebouwen.

LEES VERDER

Deel dit bericht