Road Map CO2 'Handelingsperspectieven voor de constructeur'
21 mei 2021
Cement Online - mei, 2021 - Niki Loonen

Het uitvoeringsteam CO2-reductie van het Betonakkoord, een team van deskundige vertegenwoordigers uit de gehele betonsector, heeft een overzicht samengesteld waarin 28 handelingsperspectieven (mogelijke maatregelen) staan, die kunnen helpen de doelstellingen uit het Betonakkoord te behalen, de zogenoemde Road Map CO2. Een deel van de handelingsperspectieven is ook relevant voor de constructeur!

De focus van de Road Map CO2 ligt vooral op de komende tien jaar en op wat er nu al kan worden gedaan om de doelstellingen van 2030 te halen. Per handelingsperspectief is vastgesteld wat er kan worden gedaan, hoeveel milieuwinst het oplevert en wie het initiatief daarvoor zou moeten nemen.

Voor vijf handelingsperspectieven, die weliswaar milieuwinst opleveren, maar waarvan nog niet bekend is hoeveel, is geen CO2-reductiepotentieel berekend. Desondanks komt de optelsom van alle handelingsperspectieven uit tussen 50 en 60% CO2-reductie in 2030 ten opzichte van 1990.

Om een helder beeld te krijgen, is allereerst vastgesteld waardoor de CO2-uitstoot voornamelijk wordt veroorzaakt en welke alternatieven daarvoor beschikbaar zijn...

Verder lezen? Lees hier het volledige artikel!
 
Foto: Sem van der Wal, Rijkswaterstaat
Deel dit bericht