16 april 2020

Licht en lucht voor geowetenschappers

Renovatie Totaal - nr. 2, april 2020

Geen introvert gebouw waar de gebruikers door een uniform klimaatsysteem nauwelijks besef hebben van de omstandigheden buiten. Maar juist een gebouw waar men dankzij ontwerp en installatietechniek binnen kan ervaren of het dag of avond is, of buiten de zon schijnt of het regent. Dat geldt voor het Earth Simulation Laboratory (ESL), een grootschalige transformatie van het Robert J. van der Graaff laboratorium op het Utrecht Science Park. De transformatie is ontworpen door het team ABT & Barcode Architects. Caro van de Venne, partnerarchitect van Barcode Architects: “De zintuigelijke beleving stond bij het ontwerp centraal. Met veel licht en lucht voor de gebruikers.” André Meijer, projectleider installaties bij ABT: “En met energiezuinige natuurkundige principes in plaats van mechanische oplossingen voor luchtbehandeling en koeling.”

Verder lezen? Lees hier het volledige artikel!

Deel dit bericht