Publicaties
Publicaties
Publicaties
De keuze voor parametrisch ontwerpen

Mede gestimuleerd door grafische programmeersoftware als Dynamo en Grasshopper, heeft het gebruik van parametrische modellen de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Beschikbaarheid van techniek is niet langer een beperkende factor; veel (jonge) constructeurs zijn met deze middelen bekend. Maar de keuze voor een parametrische aanpak gaat verder dan alleen het kiezen voor het gebruik van een nieuwe digitale tool.

11 december 2018
+ lees verder
Advies van de tweede lichting trends Digital Pioneers

Arcelor Mittal, ABT België, Belgian Mobile ID, Nanopixel, SmartWithFood, Unilin zijn de winnaars van de tweede editie van de Trends Digital Pioneers. De belangrijkste lessen die ze trokken uit hun succesvolle digitale transformatie draaien rond klantgerichtheid en slim kopiëren van wat in andere sectoren aanslaat.

04 december 2018
+ lees verder
Slim ontwerp resulteert in ultradunne vloerconstructie

Voor het nieuwe droogdok van Royal Van Lent Shipyard tekent ABT voor de volledige engineering van de onderbouw van het bouwwerk. Het ingenieursbureau is de uitdaging aangegaan om binnen de beoogde tijdsplanning een geotechnisch advies op te stellen en het volledige grondpakket aan beide zijden van het droogdok te modelleren.

22 november 2018
+ lees verder
Meer publicaties
2017
2016
2015
2014