Publicaties
Publicaties
Publicaties
Licht en lucht voor geowetenschappers

Geen introvert gebouw waar de gebruikers door een uniform klimaatsysteem nauwelijks besef hebben van de omstandigheden buiten. Maar juist een gebouw waar men dankzij ontwerp en installatietechniek binnen kan ervaren of het dag of avond is en hoe het weer is. In dit artikel vertelt onder andere André Meijer (projectleider installaties, ABT) hoe dit bij het Earth Simulation Laboratory (ESL) is toegepast.

16 april 2020
+ lees verder
Supergaaf volgens Ronald Wenting

Het voormalig Veemarktterrein in Utrecht is afgelopen jaren getransformeerd tot woonwijk. Eén ontwikkeling is Blok Y, een particulier opdrachtgeverschap met dertig appartementen. Ronald Wenting, adviseur constructies bij ABT uit Velp, is helemaal weg van de trap in een van deze appartmenten.

16 december 2019
+ lees verder
Supergaaf volgens Kars Haarhuis

De Bastei aan de Waalkade in Nijmegen valt direct op door het volglazen balkon dat schijnbaar achteloos aan de robuust gemetselde gevel hangt. Toeristen stappen ietwat aarzelend het transparante uitkijkpunt op met ruimzicht over de Waal. Glas is toch een materiaal dat enige moed vraagt om te betreden...

09 december 2019
+ lees verder
Meer publicaties
2018
2017
2016
2015
2014