Publicaties
Publicaties
Publicaties
Circulaire constructies schitteren op Floriade

De bouw in Nederland experimenteert volop met circulariteit. Zo blijkt The Natural Pavilion op de Floriade Expo 2022 een fraaie proeftuin voor circulaire en biobased materialen. Met constructeur Diana de Krom (ABT) doen we het ontwerp én ontwerpproces uit de doeken.

15 september 2022
+ lees verder
Hergebruik en recycling in de geotechniek

Een bestaand gebouw vervangen door nieuwbouw en daarbij ‘iets doen met duurzaamheid’. Welke mogelijkheden zijn er op geotechnisch gebied en hoe kan hier praktisch mee om worden gegaan in een ontwerp? Om gestructureerd na te kunnen denken over de mogelijkheid om duurzaam te ontwerpen is een R-model een handige tool, deelt Arie-Jan van Renswoude, specialist geotechniek bij ABT, in het blad Civiele Techniek. 

19 juli 2022
+ lees verder
Circulaire gebouwen - doeltreffend sturen op een lage milieu-impact

In het meest recente NVBV-vakblad Bouwfysica delen adviseurs Charley Meyer (ABT) en Ydo Schuring (abtWassenaar) hun ervaringen met de MPG-methodiek (Milieuprestatie Gebouw) in het kader van circulariteit. Volledig circulair bouwen vraagt naast een zorgvuldige materiaalkeuze, een hele andere benadering van het gebouw en het ontwerp.

27 juni 2022
+ lees verder
Meer publicaties
2018
2017
2016
2015
2014