Publicaties
Publicaties
Publicaties
Duurzaamheid: Denken in de levenscyclus

Duurzaamheid, een term die tegenwoordig regelmatig langskomt, maar vaak is gehuld in een sluier van vaagheid. Hoe kunnen we deze sluier afleggen en praktisch invulling geven aan de verantwoordelijkheid die we allemaal voelen voor onze planeet? De LCA-methodiek en de levenscyclus van een gebouw blijken handige tools om dit probleem aan de pakken.

12 oktober 2021
+ lees verder
Circulariteitstool ABT kijkt verder dan kwaliteit element

ABT heeft een circulariteitstool ontwikkeld. Met deze tool kan een gebruiker op basis van een aantal vooraf vastgestelde aspecten een goed beeld krijgen van de haalbaarheid van het hergebruik. Eveline Gootzen, constructeur en ontwerpleider bij ABT en een van de bedenkers van de Circulariteitstool, legt in dit artikel uit hoe de tool tot stand is gekomen en hoe deze te gebruiken is.

05 augustus 2021
+ lees verder
Urban Layers: een geïntegreerde stedelijke analyse en ontwerp

Terwijl ruimte in steden een schaars goed wordt, wordt het belang van de kwaliteit van de fysieke stedelijke omgeving steeds duidelijker. Levendige en inclusieve wijken worden geassocieerd met een hogere woonkwaliteit en innovatiepotentieel. Wijken die buitenactiviteiten promoten met een goed buitencomfort, luchtkwaliteit en groen kunnen de gezondheid en productiviteit van de inwoners een boost geven.

04 augustus 2021
+ lees verder
Meer publicaties
2018
2017
2016
2015
2014