detailfoto beton_vacuumatics_ Frank Huijben
Publicaties
Boekenberg_houten constructie_ABT_speerpunt materiaalontwikkeling
Publicaties
Folly Elastisch Perspectief_Carnisselande Barendrecht_staal_kunstwerk
Publicaties
Duurzaamheid van onderop

Als het gaat om de milieu-impact van een gebouw, ligt de focus vaak op die gebouwdelen die in het oog springen. Maar vergeet de kelder niet. ABT stelde in een ontwerpstudie een vergelijking op van de milieu-impact van verschillende keldervloeren. Per vloervariant is een globale vergelijking gemaakt voor zowel de carbon footprint als de kosten.

30 maart 2018
+ lees verder
Glazen balkons op eenzame hoogte

De restauratie van de Eusebiuskerk in Arnhem is benut orn twee spannende uitkragende glazen balkons op te hangen aan de toren. De uitwaaierende ruiten zijn profielloos gemonteerd en zorgen voor de stabiliteit van de balkons. Wil je meer weten over hoe deze spectaculaire balkons technisch mogelijk zijn gemaakt? Lees dan het hele artikel in Bouwwereld. 

30 maart 2018
+ lees verder
Ultraslanke hybride trap verlegt de grenzen van glas en beton

Het hoofdkantoor van ABT in Velp is recent verbouwd en heeft een eigentijds karakter gekregen. Vooral de trap in de lobby is een echte eyecatcher en nog niet eerder in een dergelijke combinatie zo slank uitgevoerd. Het resultaat van innovatieve techniek. Lees het volledige artikel in Concrete Engineering International!

21 februari 2018
+ lees verder
Meer publicaties
2016
2015
2014