Publicaties
Publicaties
Publicaties
Circulariteitstool ABT kijkt verder dan kwaliteit element

ABT heeft een circulariteitstool ontwikkeld. Met deze tool kan een gebruiker op basis van een aantal vooraf vastgestelde aspecten een goed beeld krijgen van de haalbaarheid van het hergebruik. Eveline Gootzen, constructeur en ontwerpleider bij ABT en een van de bedenkers van de Circulariteitstool, legt in dit artikel uit hoe de tool tot stand is gekomen en hoe deze te gebruiken is.

05 augustus 2021
+ lees verder
Urban Layers: een geïntegreerde stedelijke analyse en ontwerp

Terwijl ruimte in steden een schaars goed wordt, wordt het belang van de kwaliteit van de fysieke stedelijke omgeving steeds duidelijker. Levendige en inclusieve wijken worden geassocieerd met een hogere woonkwaliteit en innovatiepotentieel. Wijken die buitenactiviteiten promoten met een goed buitencomfort, luchtkwaliteit en groen kunnen de gezondheid en productiviteit van de inwoners een boost geven.

04 augustus 2021
+ lees verder
Duurzaam beton in de GWW

Portlandcementklinker was de beste uitvinding voor de gehele bouwwereld. Het is een van de grondstoffen voor beton. Denk cement weg en er blijft nauwelijks welvaart over; geen hoge gebouwen, bruggen, fabrieken en dammen. Maar de uitvinding heeft naast grote welvaart ook tot enorme CO2-emissie geleid...

19 juli 2021
+ lees verder
Meer publicaties
2018
2017
2016
2015
2014