03 juli 2015

Winnend ontwerp Prins Clausbrug Dordrecht

De prijsvraag voor de nieuwe Prins Clausbrug over het Wantij is gewonnen door René van Zuuk Architekten B.V. in samenwerking met Ingenieursbureau Boorsma en ABT. Dit werd op donderdag 2 juli bekendgemaakt door wethouder Piet Sleeking. De gemeente Dordrecht zal met het team het vervolgtraject bespreken, zodat de brug in 2018 gereed zal zijn.

De winnaar is voortgekomen uit 127 inzendingen die tijdens de eerste ronde werden ingediend. In de tweede ronde werden de vijf gekozen inzendingen tentoongesteld in DordYart. Bezoekers konden op de ontwerpen reageren. De jury heeft deze reacties meegenomen in hun beoordeling.

Sculpturale landmark

De wens van de gemeente Dordrecht is om door middel van een langzaam verkeersbrug de nieuwe woonwijk Stadswerven te verbinden met de historische binnenstad. Het winnend ontwerp ‘Dordtse Nereïde’ voor de 120 meter lange brug werd door de jury omschreven als 'een zeer innovatief voorstel met een krachtige sculpturale landmark, waarmee Dordrecht onmiskenbaar op de kaart wordt gezet'.

Deel dit bericht