Willem Koenen nieuwe voorzitter van JongNLingenieurs
22 november 2021
Afbeelding: Willem Koenen en Carla Moonen

Willem Koenen, bouwfysicus bij ABT, is per 18 november 2021 de nieuwe voorzitter van JongNLingenieurs. Hij zal vanuit deze rol de Young Professionals in het bestuur van Koninklijke NLingenieurs vertegenwoordigen. Willem: “ik ben vereerd met deze mooie kans en kijk ernaar uit om de jonge werknemers van de verschillend bureaus nog meer met elkaar te verbinden, want alleen samen kunnen we de uitdagingen van deze tijd het hoofd bieden”.

Foto: Willem Koenen en Carla Moonen (bestuursvoorzitter Koninklijke NLingenieurs)

Doen & Durven hét motto van JongNLingenieurs 

JongNLingenieurs is als netwerk opgericht voor jonge ingenieurs in de leeftijd van 20 tot en met 35 jaar. Kersverse voorzitter Willem Koenen: “Jongeren hebben de ruimte om echt vernieuwend te zijn. Alleen moeten zij elkaar wel vinden. Dat is wat JongNLingenieurs zo belangrijk maakt. Het zet de thema’s die belangrijk zijn voor de toekomst van de branche op de kaart. Juist JongNL kan een stem geven aan degenen die de toekomst zijn en die denken zonder beperkingen van aandeelhouders en KPI’s.” 

Doe&Durf Challenge

Mede met dat doel organiseert JongNLingenieurs jaarlijks de Doe&Durf Challenge, waar ook ons ABT-Oosterhoff team dit jaar aan mee deed. Met het concept ‘connECTOR’ werd het ABT-Oosterhoff team verkozen tot winnaar van de jury- én publieksprijs bij de Doe&Durf Challenge 2021. In de prijsvraag werden teams uitgedaagd met de vraag: Hoe zorg jij dat wij in 2050 volledig circulair zijn? Carla Moonen reikte namens de vakjury beide prijzen uit aan het winnende team. 

Deel dit bericht