Werken aan vakkennis en persoonlijke ontwikkeling
28 juni 2022

Brede menukaart ABT Academy

De continue ontwikkeling van onze medewerkers is een prioriteit. Daar maken we bij ABT enthousiast werk van. We focussen daarbij naast techniek vooral ook op persoonlijke ontwikkeling. Die twee kunnen niet zonder elkaar en maken ons adviseurschap compleet.

De ABT Academy faciliteert de ontwikkeling op het individuele vlak. Onze ambitieuze collega's kunnen kiezen uit een breed aanbod cursussen, workshops en (online) trainingen. Daarin gaat het bijvoorbeeld over de werk-privébalans, gezond werken op een veilige manier, persoonlijk leiderschap, innoveren in businessmodellen, data en digitalisering, en wat het betekent om een adviseur te zijn. 

Ontwikkelbehoefte
De Academy bestaat uit energieke ABT’ers uit alle hoeken van de organisatie. Collega’s met passie voor het vak, voor onze klanten en voor elkaar. Naast hun reguliere taken denken en organiseren zij volop mee. Zo spelen we als bedrijf op een pragmatische manier in op de ontwikkelbehoefte van de medewerkers. De technische expertise onderhouden we vanuit onze kennisgroepen. Het gaat in die kennisgroepen bijvoorbeeld over geotechniek, duurzaamheid, advanced simulation, bestaande bouw en computational solutions. Met koffiemomenten, lunchlezingen en workshops houden we elkaar op het technische vlak scherp en worden nieuwe ontwikkelingen doorgegeven. 

Menukaart
Het zeer diverse aanbod van trainingen en workshops vanuit de Academywordt eens per jaar samengesteld. Sommige workshops worden door collega’s gegeven, andere door externe trainers of een combinatie van beide. Er is aanbod in drie categorieën: persoonlijke ontwikkeling, tools en management/projectbeheersing. Daarbij krijgen allerlei aspecten aandacht en die zijn mede bedoeld om onze advisering beter en begrijpelijker te maken. Minimaal eens per jaar wordt een themamaand georganiseerd met lezingen, workshops en trainingen over een specifiek onderwerp. 

Buiten comfortzone gaan
Project controller Jan-Willem Versteeg over de training ‘Effectief beïnvloeden’: “Het loont voor mij omaf en toe buiten mijn comfortzone te gaan. Ik heb al vaak gebruik kunnen maken van de handvatten die de training mij gaf.” Kwaliteitsmanager Lindy te Laak deed onlangs een workshop ‘Kracht van de afbeelding’. Zij vertelt: “Je leert in beelden te denken. Een pakkend plaatje zegt vaak meer dan een half A4’tje tekst. Zo kun je mensen beter meenemen in de boodschap die je wilt overbrengen.” 

Automation engineer Jelle Roks spijkerde zijn vaardigheden bij met de workshop ‘Een fout/een klacht, wat nu?’. Hij zegt: “Wat ik vooral geleerd heb, is dat je sneller en meer leert van dingen fout doen, dan dingen in één keer goed doen. En dat het belangrijk is om te blijven communiceren, zeker op momenten waarbij de planning kritisch is.” De drie collega’s zijn zeer te spreken over het aanbod van de Academy en van plan ook in de toekomst regelmatig bij een training of workshop aan te haken.

Voor meer informatie: l.rueb@abt.eu | 06 131 374 08

Dit artikel is gepubliceerd in het ABT Magazine, juni 2022

Beeld: © ABT

Afbeelding: 220124_ABT_Academy_menukaart 2022_CONCEPT (1)
Deel dit bericht