09 maart 2018

Voor de waaghals: glazen balkons Eusebiuskerk Arnhem binnenkort geopend voor publiek

Een adembenemend uitzicht, letterlijk en figuurlijk: dat bieden de nieuwe glazen balkons van de Eusebiuskerk in Arnhem. Vanaf vrijdag 16 maart kunnen ook bezoekers dit spectaculaire uitzicht ervaren.

De twee nieuwe glazen balkons op circa 60 meter zijn te bereiken met de panoramalift via de kerktoren. Met een vloer, zijwanden en plafond van glas bieden de balkons een spectaculair uitzicht. Het glas is 3 lagen dik, iedere laag 10 mm. De vloer bestaat uit zelfs 4 lagen van 12 mm dik glas.              

Maar hoe komen deze balkons tot stand?
ABT droeg met haar kennis en expertise bij aan het constructieve ontwerp en de veiligheid. Het ontwerp van Nijhuis architectuur is uitgewerkt in samenwerking met Si-X, makers van glasarchitectuur. Naast de engineering van de glasconstructie, was ook het ontwerp van een dragende staalconstructie in de kerk een grote uitdaging. De zware hoeken van de kerk bleken sterk genoeg voor het dragen van het stalen frame waaraan de glazen balkons zijn bevestigd. Vervolgens zijn de glazen balkons op de grond opgebouwd en met een grote kraan op zijn plek gehesen.

Meer weten over het ontwerpproces en de engineering? Bekijk deze voor schetsen en tekeningen de projectpagina op Galleo of bekijk de ABT-glaspagina.

Deel dit bericht