02 mei 2017

Virtual Reality-experts van ABT op ‘Eindhoven LIVE Event’

Op 1 juni 2017 vindt het ‘Eindhoven LIVE Event’ van Autodesk plaats in het Evoluon te Eindhoven. Op dit evenement zijn diverse BIM- en VR-experts aanwezig die aantonen hoe 3d-modellen omgezet kunnen worden in interactieve visualisaties die je virtueel kunt ervaren. ABT’ers Chris van der Ploeg en Teun van Dooren lichten hier de nieuwste toepassingen van Virtual Reality binnen ABT toe.

Kansen van Virtual Reality
ABT verkent de kansen van Virtual Reality (VR) al sinds 2014. Sinds kort zijn de ABT VR-labs geopend; fysieke ruimtes waar het mogelijk is om met behulp van VR-technologie projecten te beleven. De labs zijn onder meer toegankelijk voor het ontwerpteam, klanten en eindgebruikers. Dit maakt VR tot een ‘alledaags’ onderdeel van het engineering- en designproces bij ABT.

Live parametrisch modelleren
VR maakt het mogelijk om alternatieven eenvoudig te evalueren en om de visuele gevolgen en de esthetische kwaliteit in ontwerpbeslissingen mee te nemen. Integratie met andere computational design oplossingen – zoals parametrisch ontwerpen – bieden ABT tools die vrijwel real-time zorgen voor ontwerpvariatie in een virtual reality-omgeving.

Ook naar het Eindhoven LIVE Event?
Wil je ook naar het Eindhoven LIVE Event? Neem dan een kijkje op de site van Autodesk. Eerst meer weten over Virtual Reality binnen ABT? Lees hier dan verder!

Deel dit bericht