20 november 2015

Villa Rieteiland Kavel 01 wint betonprijs 2015

Woensdag 18 november jongstleden werd de Betonprijs 2015 uitgereikt. In de categorie Woningbouw viel een architectonisch hoogstandje op het Amsterdamse IJburg in de prijzen: Villa Rieteiland Oost Kavel 01. Een villa vol verrassingen en contrasten, ontworpen door Architectenbureau Studioninedots. De constructie is zichtbaar en bestaat uit prachtig schoonwerkbeton. Door grote uitkragingen en hangconstructies kreeg de villa vrij indeelbare ruimtes zonder dragende wanden of kolommen. ABT tekende voor de constructieve en geotechnische advisering.

Oceano 
In de categorie Natte Waterbouw won het project Oceano, een droogdok van hybride beton in Alblasserdam. Opdrachtgever was Alblasserdam Yacht PropertiesCordeel Nederland trad op als aannemer en Geelhoed Engineering als adviseur constructie. ABT tekende voor het betontechnologisch advies en stelde voor het dok volledig in hybride gewapend beton uit te voeren. Daarvoor deelde ABT zijn kennis en ervaring op het gebied van hybride en staalvezelbeton met de projectpartners.

Twee keer genomineerd
In de categorie Restauratie/reparatie was het VVUV-systeem voor de constructieve veiligheid van galerijen genomineerd. Het systeem is mede door ABT ontwikkeld. In de categorie Utiliteitsbouw was ook het Mauritshuis genomineerd. Hier maakt beton het mogelijk om op een krappe locatie een goede, zorgvuldige uitbreiding toe te voegen. ABT was constructeur.  

Deel dit bericht