06 juli 2018

Vier maal genomineerd voor Nationale Staalprijs

Uit de 108 inzendingen is ABT met 4 projecten genomineerd voor de Nationale Staalprijs, dé prijs voor nieuwbouw-, verbouw- of renovatieprojecten die geheel of gedeeltelijk in staal zijn uitgevoerd.

In de categorie infrastructuur zijn de Dafne Schippersbrug, een voet- en fietsbrug vernoemd naar atlete Dafne Schippers en Spoorbrug Zuidhorn, bestaand uit twee stalen bogen die vast verbonden zijn met stalen hoofdliggers, genomineerd.

Ook de binaire trap is genomineerd. In het ontwerp van de trap lopen de stalen helices van de binnenboom en de buitenboom op een elegante en vernuftige manier in een vloeiende en dynamische beweging om elkaar heen naar boven.

De overkapping van busstop Leidsche Rijn Utrecht is genomineerd voor de duurzaamheidsprijs. De staalconstructie bestaat uit 10 zeshoekige kelken. De kelken worden gevormd door een voorgespannen membraan. ABT berekende de staalconstructie en het membraandoek in een model. Hierdoor kon de interactie tussen staal en membraandoek meegenomen worden.

De winnaars van de Nationale Staalprijs en Nationale Duurzaamheidsprijs 2018 worden bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag 2018, woensdag 3 oktober aanstaande bij Tata Steel in IJmuiden. Wil je meer weten over deze projecten? Bekijk dan onderstaand de projectpagina’s.

Dafne Schippersbrug
Spoorbrug Zuidhorn
Busstop Leidsche Rijn
- Binaire trap Utrecht

Deel dit bericht