24 oktober 2014

Vacuumatics op Dutch Design Week 2014

Op de Dutch Design Week 2014 is het promotieonderzoek Vacuumatics van Frank Huijben opgenomen in de expositie ‘Mind the Step’ van de TU Eindhoven, TU Delft en TU Twente. De Dutch Design Week in Eindhoven is tot zondag 26 oktober te bezichtigen.

Vacuumatics, flexibele 3D-bekistingsystemen, en digitale architectuur zijn hot. De meest complexe geometrische vormen kunnen met behulp van geavanceerde software worden gemodelleerd en geanalyseerd, maar zijn vaak lastig of zelfs niet met huidige productiemethoden te maken. Met behulp van een aanpasbare 3D-bekistingsysteem zijn vloeiende vormen mogelijk, waarmee een belangrijke brug wordt geslagen tussen het digitale ontwerp en de praktische uitvoerbaarheid.

Expositie Mind the Step

De gezamenlijke expositie van de technische universiteiten in Eindhoven, Delft en Twente toont hoe technische technologie in samenspel met research en design leidt tot verbetering en verrijking van praktisch alle denkbare menselijke activiteiten. De thema’s van deze expositie zijn: Care, Learn, Live, Move, Sense en Make.

 

Afbeelding: Mind the step_ABT Vacuumatics_TU_Dutch Design Week_DDW_Eindhoven_2
Deel dit bericht