11 oktober 2017

Ultraslanke hybride ABT trap maakt kans op Betonprijs

De ultraslanke hybride trap van ABT’s hoofdkantoor in Velp is genomineerd voor de Betonprijs 2017 in de categorie betontechnologie.

Uit de 83 inzendingen, waarvan 25 projecten/innovaties in de categorie betontechnologie, zijn naast de ABT trap ook de 3D Fietsbrug in Gemert en de unieke toepassing van dunne betonplaten bij de Zeelsterbrug in Eindhoven genomineerd. 

“Deze ultraslanke hybride trap illustreert de mogelijkheden van zelfverdichtend ultra hoge sterkte beton. Met een betondikte van circa vijf centimeter overspant de trap een afstand van bijna zes meter. Een elegante verbinding met de glazen balustrade waarmee de totale constructie steviger wordt, zorgt voor een doeltreffend constructief en esthetisch samenspel tussen beton en glas. Het geheel straalt eenvoud en vakmanschap uit en ontleent daaraan zijn schoonheid” aldus de jury.

De Betonprijs is een initiatief van de Betonvereniging en wordt ondersteund door het Cement & Beton Centrum, de BFBN, Rijkswaterstaat, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Platform Betononderhoud. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

Acht categorieën
De Betonprijs kent acht categorieën, te weten bruggen & viaducten, natte waterbouw, woningbouw, utiliteitsbouw, uitvoering, betontechnologie, restauratie/reparatie en constructief ontwerp. Benieuwd naar de andere genomineerde projecten of het gehele juryrapport? Bekijk dan hier het nominatierapport.

De winnaars van de Betonprijs 2017 worden op woensdag 15 november in Rotterdam bekend gemaakt.

Deel dit bericht