23 mei 2018

Start uitbreiding operatiekamercomplex Rijnstate gestart

Rijnstate Arnhem wordt vernieuwd en uitgebreid. Het OK- complex wordt meer dan verdubbeld in oppervlakte. In totaal krijgt Rijnstate er de komende jaren 6.000 tot 7.000 vierkante meter bij. Volgens planning is nog vóór de bouwvak de nieuwbouw van het OK- complex wind- en waterdicht. In 2021 moet de gehele operatie zijn afgerond.

Recent is met de eerste bouwwerkzaamheden gestart. Om de goederenhof bereikbaar te houden voor vrachtverkeer is er als eerste een tafelconstructie tussen de bestaande bouwdelen geplaatst. Op deze tafel worden drie bouwlagen gerealiseerd. Ook de aansluitende bouwdelen worden tot hetzelfde niveau opgehoogd en gedeeltelijk overbouwd omdat de bestaande fundering te weinig capaciteit voor 3 extra verdiepingen blijkt te hebben.

Ruimte voor nieuwe technologieën
De huidige 6-persoons kamers van Rijnstate voldoen niet meer aan de richtlijnen van deze tijd. Daarom krijgt de Intensive Care van Rijnstate Arnhem nieuwe eenpersoonskamers die 2,5 keer zo groot zijn. Ook de operatiekamers worden groter, zodat er meer ruimte is voor nieuwe technologie en ICT.

Vrouw-Kindcentrum
Een ander in het oog springend onderdeel is de bouw van een Vrouw-Kindcentrum. Dat krijgt behalve elf moderne verloskamers ook 40 gezinskamers waarin een van beide ouders bij het zieke kind kan slapen. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft het ziekenhuis in gebruik.

 

 

Deel dit bericht