Tweede internationale award voor Rechtbank Amsterdam
28 oktober 2021

De nieuwe Rechtbank Amsterdam is bij de Los Angeles Business Council Architectural Awards 2021 uitgeroepen tot beste gebouw in de categorie 'Beyond LA'. De uitreiking vond deze week plaats tijdens het jaarlijks gala in Los Angeles.   

De jury, met experts op het gebied van architectuur, engineering en gebouwontwikkeling, was van mening dat ‘de rechtbank een nieuwe stimulans is voor de openbare ruimte en een opvallend nieuw silhouet aan het stedelijk landschap toevoegt’.

Het is de tweede internationale prijs voor de rechtbank. Vier jaar geleden won het project goud tijdens Partnerships Awards 2017, het internationale evenement dat de best-in-class op het gebied van ‘Public Private Partnership’ (PPP) bekroont.

“Geweldig nieuws!” aldus Sander Dorleijn, vanuit ABT verantwoordelijk voor het project. “We hebben met de rechtbank Amsterdam duidelijk iets bijzonders neergezet, zowel qua samenwerking als eindresultaat. Deze internationale awards beschouw ik als een groot compliment voor het hele team en geeft onze trots nog meer glans. “

De nieuwe rechtbank is gerealiseerd door het consortium NACH, een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, Heijmans en Facilicom. In een publiek-private samenwerking met opdrachtgever Rijksvastgoedbedrijf deden alle marktpartijen risicodragend mee.

Deel dit bericht