14 oktober 2015

Twee nominaties Betonprijs 2015

Villa Rieteiland Oost kavel 01 in Amsterdam en het Mauritshuis Den Haag zijn genomineerd voor de Betonprijs 2015. ABT heeft voor beide projecten de constructieve en geotechnische advisering verzorgd. De winnaars worden tijdens het Betonprijsdiner op 18 november in de Burgerzaal van het Gemeentehuis Rotterdam bekend gemaakt.

In de categorie restauratie / reparatie is het VVUV-systeem o.a. complex Tesselschadestraat Hendrik Ido Ambacht genomineerd. Direct vanaf de ontwikkelingen van het Vogel Verankeringssysteem voor Uitkragende Vloeren is ABT actief betrokken als constructief adviseur voor Vogel B.V.

De Rotterdam heeft ook een nominatie in ontvangst mogen nemen. ABT was vanaf het eerste initiatief bouwkundig partner van. In die rol heeft ABT met OMA samengewerkt op onderwerpen als bouwregelgeving, detaillering en maakbaarheid. Naast deze adviserende rol heeft ABT een belangrijke bijdrage gehad in het opstellen van de bouwaanvraagdocumenten en is er meegedacht over de beste draagconstructie voor dit niet alledaagse gebouw te realiseren.

Ook OV Terminal Arnhem is genomineerd voor de Betonprijs, waar ABT als onafhankelijke toetser de berekeningen van de bouwcombinatie heeft beoordeeld.  

Bekijk alle nominaties voor de Betonprijs 2015 in de nominatie catalogus

 

Deel dit bericht