24 januari 2019

Tergooi selecteert bouwteampartner

Op dinsdag 18 december hebben Tergooi en de bouwcombinatie BAM - Kuijpers VOF een bouwteamovereenkomst getekend voor de realisatie van Fase 1 van de nieuwbouw van Tergooi in Hilversum. De bouwcombinatie is als winnaar uit de aanbestedingsprocedure gekomen. Ook ABT maakt deel uit van het bouwteam.

Bouwcombinatie

BAM Bouw en Techniek realiseert totaal huisvestingsoplossingen. Als onderdeel van Koninklijke BAM Groep bieden zij een totaalaanbod, van planvorming en bouw tot langdurige exploitatie en onderhoud: een partner voor de volledige levenscyclus van een gebouw. Eerder realiseerden zij onder meer de nieuwbouw van het Erasmus MC in Rotterdam (207.000 m2), het Zaans Medisch Centrum in Zaanstad (40.000 m2) en het Isala Ziekenhuis in Zwolle (50.000 m2). Technisch dienstverlener Kuijpers ontwerpt, bouwt én onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie en draagt daarmee bij aan gezonde werk- en leefomgevingen.  Het bedrijf was eerder onder meer verantwoordelijk voor de nieuwbouw van ziekenhuis Albert Schweitzer in Dordrecht (39.000 m2), Bernhoven in Uden (55.000 m2) en Reinier de Graaf Gasthuis in Delft (56.500 m2).

Fase 1

Fase 1 van de nieuwbouw van Tergooi bestaat uit het realiseren van nieuwbouw voor alle acute functies (Spoedeisende Hulp, Huisartsenpost, Intensive Care, Operatiekamers en Hartkatheterisatiekamer), een groot deel van de kliniek (inclusief kraam- en verlosafdeling en moeder- en kindcentrum), de psychiatrische afdeling, een groot deel van de radiologie en de oncologische zorg.

Bouwteam

In het bouwteam nemen naast de bouwcombinatie en Tergooi, de belangrijkste adviseurs namens Tergooi zitting: ABT voor het algemeen contractmanagement, architect Wiegerinck, Deerns installaties en RHDHV voor de constructies.

Selectie

De inschrijvingsprocedure voor de nieuwbouw van locatie Hilversum startte in juli 2018. Tijdens deze procedure konden in totaal vier eerder geselecteerde consortia offertes uitbrengen. Met de selectie van BAM – Kuijpers VOF is de inschrijvingsfase nu afgerond. Als volgende stap in de procedure wordt de komende maanden gezamenlijk in het bouwteam een (technisch)gedetailleerd plan voor het nieuwbouwontwerp uitgewerkt binnen de randvoorwaarden van budget, tijd en kwaliteit. Dit duurt enkele maanden. Naar verwachting wordt in het tweede kwartaal van 2019 de aannemingsovereenkomst ondertekend. Dan worden ook de definitieve data van de fysieke start (vooralsnog najaar 2019) en de oplevering (vooralsnog eind 2021) vastgesteld.

Deel dit bericht