28 september 2017

Symposium ProGETonE 20 oktober 2017 | Building Groningen

Op 20 oktober aanstaande organiseert het Europese samenwerkingsverband ProGETonE in Groningen een symposium waarbij de koppelkans tussen aardbevingsbestendig en energieneutraal bouwen centraal staat.

Met verschillende workshops en lezingen van o.a. Hans Alders - (NCG), Nienke Homan - Provincie Groningen, Philippe Moseley - Europese Commissie, Lex de Boer - Lefier woningbouwcoöperatie, Peter Op ‘t Veld - Huygen Installatie Adviseurs, Rudi Roijakkers – ABT Consulting engineers, wil het consortium ProGETonE de verschillende partijen samenbrengen en uitdagen om aardbevingsbestendig en energieneutraal bouwen gezamenlijk op te pakken.

Dhr. Alders van Nationaal Coördinator Groningen is momenteel bezig met de opgave om 22.000 woningen te inspecteren en vast te stellen welke maatregelen er nodig zijn om deze woningen aardbevingsbestendig te maken. In relatie met de 2020 klimaatdoelstellingen is het een kans om de versterking te koppelen aan het verduurzamen van deze woningen. Om deze kans te benutten staat tijdens het symposium de volgende onderzoeksvraag centraal: Wat hebben de betrokken partijen nodig om in te zetten op versterking en verduurzaming van woningen in Groningen?

Voor wie?
Het symposium is bedoeld voor alle stakeholders die met seismisch versterken en duurzaamheid te maken hebben. Te weten: overheidsinstanties, energieleveranciers, woningcorporaties, bouwers, financiële instellingen en huiseigenaren.

Wat is ProGETonE?
ProGETonE staat voor Proactive synergy of inteGrated Efficient Technologies on buildings’ Envelopes. Met het consortium, bestaande uit 15 Europese entiteiten, richten we ons op de koppelkansen tussen aardbevingsbestendig en energie neutraal bouwen in Nederland en in Europa, waarbij de gebruiker centraal staat.

Discussieer mee, deel kennis met Europese partners en stakeholders en ontdek de mogelijkheden om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Meer informatie
Geïnteresseerd? Bekijk hier het gehele programma of schrijf je hier direct in.

Deel dit bericht