01 december 2014

Start ontwerpfase Earth Simulation Laboratorium

Via Europese aanbesteding is de combinatie ABT en BARCODE Architects geselecteerd om het ontwerp te maken voor de herbestemming van het Robert J. v.d. Graafflaboratorium. In deze samenwerking zorgt ABT voor het complete pakket aan ingenieursdiensten dit wordt gecombineerd met de ontwerpkracht van BARCODE Architects.

Het huidige gebouw gelegen op De Uithof wordt de komende jaren omgebouwd tot het Earth Simulation Lab (ESL). De ambitie is een top onderzoeksfaciliteit op het gebied van earth sciences te realiseren met state of the art voorzieningen. De eerste ontwerpfase (het Voorlopig Ontwerp) wordt begin 2015 afgerond.

Voordat het voormalige Robert J. v.d. Graafflaboratorium kan worden gerenoveerd, worden er sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Het gebouw wordt volledig gestript en alleen het betonskelet blijft in tact. Daarbij wordt alle asbest gesaneerd. Nadat de laatste onderzoeksgroep jvw1  in januari 2015 het gebouw heeft verlaten, beginnen de sloop- en saneringswerkzaamheden. De wederopbouw tot ESL staat gepland voor 2016 en 2017.

De bijzondere hallen in het Robert v. d. Graafflaboratorium worden geschikt gemaakt voor experimenteel fysisch onderzoek van de faculteit Geowetenschappen. Het stroomgoten- en High Pressure and Temperature (HPT)-laboratorium gaan zich er vestigen. De overige ruimten worden ingericht voor werkzaamheden ter voorbereiding en ondersteuning van dit experimentele onderzoek.

BARCODE Architects
Deel dit bericht