Boijmans van Beuningen_MVRDV_banner_ABT
01 februari 2017

Start bouw Collectiegebouw Boijmans van Beuningen

Begin maart start de bouw van het nieuwe Collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Het 39 meter hoge gebouw met een spiegelende gevel is zal de entree vormen van het Rotterdamse Museumpark.

ABT Building Envelope Engineering (BEE) heeft aangetoond dat de spiegelende gevel technisch haalbaar is. Ook heeft ABT de architect MVRDV bouwtechnisch ondersteund bij de uitwerking van het gebouw. Door gebruik te maken van optimalisatiemodellen is er een model gemaakt waarmee de optimale technische vorm van de gevel is gevonden.

In maart zal de daadwerkelijke bouw van het 15.000 vierkante meter grote depot worden gestart onder leiding van bouwbedrijf BAM. Naar verwachting kan het Collectiegebouw in 2019 de eerste bezoekers ontvangen.

Deel dit bericht