21 maart 2017

Stadhuiskwartier Deventer kanshebber Beste Gebouw van het Jaar 2017

Het icoon voor Deventer, het Stadhuiskwartier, is genomineerd voor Beste Gebouw van het Jaar 2017 in de categorie Identiteit & Icoonwaarde. Door Neutelings Riedijk Architects is één van de duurzaamste overheidsgebouwen van Nederland ontworpen dat vorig jaar mede door ABT met trots is opgeleverd. ABT verzorgde de gehele bouwkundige planuitwerking, evenals het ontwerp- en contractmanagement.

Het stadhuiskwartier strijdt samen met Museum Voorlinden in Wassenaar en de OV Terminal in Breda voor de prijs. BNA-directeur Fred Schoorl: “De genomineerde gebouwen onderstrepen dat het niet gaat om het meest spectaculaire maar om het beste gebouw. Dat laten zien aan opdrachtgevers en het grote publiek kan architecten, opdrachtgevers en anderen inspireren of tot reflectie dwingen: zijn we wel de goede dingen aan het maken en waarom is bouwkwaliteit cruciaal voor onze kwaliteit van leven en werken.”  

De uitreiking van de juryprijs is op 19 mei in het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht. Ook is er een publieksprijs waarvoor nu gestemd kan worden, klik hier.

Deel dit bericht