29 mei 2018

Sportcampus Zuiderpark in Den Haag dubbel genomineerd

Het letterlijk schitterende Sportcampus Zuiderpark sleept naast de Tekla BIM Award twee nominaties voor de Nationale Staalprijs en de BNA Beste gebouw van het jaar award in de wacht.

De Sportcampus, gebouwd op het voormalig voetbalstadion van ADO Den Haag, omvat onder andere een topsporthal, een dubbele breedtesporthal, een turnhal en lesruimten voor de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan.

Rol ABT
FaulknerBrowns Architects ontwierp in opdracht van gemeente Den Haag een bijzonder en duurzaam complex van 200 x 150 meter. ABT assisteerde de Engelse architecten vanaf de ontwerpfase en was verantwoordelijk voor de bouwkundige ontwerpcoördinatie en - uitwerking tot en met de realisatie. Ook tekende ABT voor het ontwerp van de hoofddraagconstructie en is verantwoordelijk voor het geotechnisch ontwerp.

Schitterend aanzicht
Het gevellint maakt de gevel letterlijk schitterend: 11.000 op het oog unieke losanges (een ruitvorm) van rood geëtst roestvast staal met verlopende uitkragingen en schuinstanden geven het gebouw een dynamische uitstraling. Om de in hoogte verlopende gekromde gevel met variabele buitenmaat mogelijk te maken maakte ABT gebruik van een parametrisch model.

Wil je meer weten over Sportcampus Zuiderpark? Bekijk hier een compilatie van het project of bekijk het gezamenlijke oordeel van de BNA jury.

Deel dit bericht