07 april 2014

Spoordek Deventer succesvol ingereden

Afgelopen weekend is tijdens de buitendienststelling het spoordek van de nieuwe onderdoorgang bij het bedrijventerrein A1 in Deventer volgens planning ingereden. De treinen rijden weer volgens dienstregeling. ABT is betrokken bij het ontwerp en Reef infra is verantwoordelijk voor de bouw van de onderdoorgang.

De nieuwe onderdoorgang moet een bijdrage gaan leveren aan de bereikbaarheid van het A1 Bedrijvenpark in Deventer. Het bedrijvenpark is gevestigd op een A-locatie. Deze zichtlocatie biedt diverse mogelijkheden voor zowel nationale als internationale bedrijven. Door de nieuwe onderdoorgang kan het verkeer van de A1 rechtstreeks naar het bedrijventerrein rijden.

De onderdoorgang wordt circa 190 meter lang en biedt ruimte voor 2 x 2 rijstroken. De onderdoorgang kruist de spoorlijn zeer schuin (52°), waardoor de totale overspanning 24 meter bedraagt. Het spoordek wordt ondersteund met 2 tussensteunpunten. Deze bestaan ieder uit 6 kolommen.

Vanaf de tenderfase tot en met de uitvoering is ABT betrokken bij dit project. De volledige betonnen onderdoorgang, inclusief het voorgespannen spoordek en de fundering, is door ABT ontworpen. Daarnaast zijn er adviezen gegeven voor diverse hulpwerken. Zoals de verankerde damwand, de voorbouwlocatie en de tijdelijke zijdelings fixatie van het spoordek. Ook is er ondersteuning verleend met de keuze en het ontwerp van de ankerpalen, waarbij met name is stil gestaan bij de vermoeiing van de ankerpalen.

In december 2014 wordt de nieuwe onderdoorgang opgeleverd.

Afbeelding: Spoordek Deventer_onderdoorgang_ABT_Bedrijvenpark A1
Deel dit bericht